ALB | ENG

REGJIMI USHQIMOR DHE SISTEMI IMUNITAR

Regjimi ushqimor ka një ndikim të ndjeshëm në imunitet. Ushqimi i duhur mund të fuqizojë sistemin imunitar, ndërsa një regjim ushqimor i dobët ose i pasigurt mund të çojë në një sistem imunitar të dobët. 

Disa mënyra se si regjimi ushqimor ndikon në imunitet janë:

  • Furnizimi me vitaminë dhe minerale: Vitaminat dhe minerale të ndryshme janë thelbësore për funksionimin e sistemit imunitar. 
  • Antioksidantët: Ushqimet e pasura me antioksidantë, si flavonoidët, karotenoidët, dhe polifenolët, ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave të trupit nga dëmtimi i radikalëve të lirë, duke ndihmuar kështu në përmirësimin e sistemit imunitar.
  • Acidet yndyrore omega-3: Acidet yndyrore omega-3 kanë veti anti-inflamatore dhe mund të ndihmojnë në rritjen e rezistencës ndaj sëmundjeve të ndryshme.
  • Probiotikët dhe fibra: Ushqimet që përmbajnë probiotikë dhe fibra janë të rëndësishme për shëndetin e mikroflore së zorrëve.
  • Kufizimi i ushqimeve të procesuara dhe sheqerit: Ushqimet e përpunuara, yndyrnat e këqija dhe sheqeri i shtuar mund të ulin funksionimin e sistemit imunitar dhe të bëjnë trupin më të prekshëm ndaj infeksioneve.
  • Hidratimi i duhur: Përmbajtja e ujit të mjaftueshëm në dietë është e rëndësishme për funksionimin e sistemit imunitar. 


Në përgjithësi, një regjim ushqimor i shëndetshëm dhe i balancuar, mund të forcojë sistemin imunitar dhe të ndihmojë në mbrojtjen e trupit nga infeksionet dhe sëmundjet.
Në kuadër të Javës së Imunizimit le të ndërgjegjësohemi mbi rëndësinë e kujdesit për një regjim ushqimor të balancuar për të forcuar sistemin tonë imunitar.

Ju mirëpresim për konsulta me mjekët tanë si pranë Poliambulancës Atë Luigji Monti, ashtu edhe pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Hyrja e Spitalit: Selia qëndrore, Rr. Dritan Hoxha, Laprakë
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.