ALB | ENG

Tumore beninje

Tumoret e nofullës së rajonit maksilofacial zhvillohen për një kohë të gjatë në sfondin e
sëmundjeve të zgavrës së gojes, hundës dhe sinuseve paranazale, gjendrave të pështymës
madhore dhe minore, si dhe në qafë.

Tumoret odontogjene krijohen në dhe rreth nofullës apo dhëmbëve. Shumë prej këtyre
tumoreve konsiderohen beninje, por në raste të pazakonta, tumoret odontogjene mund të
kthehen në malinje. Kjo ndodh më shumë tek tumoret beninje të gjendrave të pështymës. Ato
fillojnë si noduse të vogla dhe marrin emrin adenoma, rriten ngadalë dhe në kohë mund të
agravojnë në tumore malinje.

Një ndër llojet më te zakonshëm të tumoreve në zgavrën e gojës është ODONTOMA, i cili
zakonisht shfaqet para moshës 20 vjeç dhe mund të parandalojë zhvillimin e dhëmbëve të rinj
tek fëmijët.

Trajtimi i rekomanduar për tumoret odontogjenë është kirurgjia. Për këto ndërhyrje është
shumë i rëndësishëm ekipi profesionist me përvojë, sepse risk në kirurgjinë e tumoreve të
gjendrave të pështymës është dëmtimi i nervit të fytyrës.
Pranë Spitalit tonë garantohet suksesi i procedurës përmes:

  • një staf multi-disiplinar, shqiptaro-italian
  • infrastrukture në sallat operatore nga më modernet në këtë sektor
  • procesit të monitorimit të funksionit të nervit të fytyrës gjatë kirurgjisë, RISI në Shqipëri


Na kontaktoni për të prentotuar vizitën tuaj!

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.