ALB | ENG

Masektomia (Ndërhyrja kirurgjikale për trajtimin e kancerit të gjirit)

Mastektomia kryhet për të hequr të gjitha indet kancerogjene nga gjiri.

Trajtimi i kancerit të gjirit mund të kërkojë heqjen e një pjese ose të të gjithë gjirit.

Kjo procedurë mund të realizohet gjithashtu për të parandaluar kancerin e gjirit tek ata me rrezik shumë të lartë për ta zhvilluar atë.

Mastektomia mund të jetë një opsion trajtimi për shumë lloje të kancerit të gjirit, si p.sh:

  • Karcinoma in situ, e quajtur edhe kanceri joinvaziv i gjirit.
  • Fazat 1 dhe 2 të kancerit të gjirit, i quajtur edhe kanceri i gjirit në fazat e hershme.
  • Sëmundja Paget e gjirit.
  • Kanceri i gjirit që kthehet pas trajtimit.


Për disa lloje të kancerit të gjirit, mastektomia ndodh pas kimioterapisë, si p.sh.

  • Kanceri i gjirit në fazën 3, i quajtur edhe kanceri i gjirit i avancuar
  • Kanceri inflamator i gjirit.


Pas kryerjes së masektomisë pacienti mund të qëndrojë në spital për 1 deri në 3 ditë. Kjo do të varet nga shtrirja e operacionit dhe nëse realizohet gjithashtu rindërtimi i gjirit.

Në Spitalin Katolik Zoja e Këshillit të Mirë është i mundur rindërtimi i gjirit për pacientet pas ndërhyrjes së mastektomisë.

Infrastruktura në sallat operatore pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë është një nga më modernet në këtë sektor.

Stafi i përbërë nga mjekë ekspertë italianë dhe shqiptarë, angazhohet me përkushtim dhe kujdes maksimal për të ndjekur të gjithë ciklin e shërbimit, që nga ndërhyrja dhe deri te rindërtimi i plotë i gjirit.

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.