ALB | ENG

JAVA BOTËRORE E ZEMRËS PARANDALIMI KUJDESI MË I MIRË

Sëmundjet e Zemrës zënë vendin e parë në botë dhe në vendin tonë për sa i përket sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë. Për parandalimin e tyre vlen të përmenden disa masa parandaluese si:

  1. Ndalimi i pirjes së duhanit;
  2. 30 deri në 60 minuta aktivitet çdo ditë;
  3. Dietë e shëndetshme duke preferuar dietën mesdhetare dhe duke evituar ushqimet me përmbajtje të lartë kripe, yndyrnash shtazore dhe alkooli;
  4. Mbajtja e peshës trupore normale;
  5. Një gjumë cilësor;
  6. Menaxhimi i stresit;
  7. Kontrolle shëndetësore të rregullta;

Duke filluar nga mosha 18 e deri në 40 vjeç këshillohet një kontroll shëndetësor 1 herë në vit. Për moshat mbi 40 vjeç, këshillohet kontroll 2 herë në vit. Këto masa parandalojnë presionin e lartë të gjakut, si një faktor rreziku për sëmundjet e zemrës dhe goditjen në tru.

Pranë Spitalit Katoli ofrohet një shërbim i specializuar diagnostikimi dhe ndjekje të patologjive të zemrës.

Rruga Ana Komnena, Nr. 74, 1023 Tiranë  
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.