ALB | ENG

HEQJA E NEVUSEVE DERMALE

Një nevus dermal është një papulë beninje,me kufinj të qartë nga pjesa tjetër e lëkurës, e ngritur, me ngjyrë të lehtë në bezhë ose lehtësisht i pigmentuar, që shfaqet në sipërfaqen e lëkurës. Ato mund  të kenë qime që rriten në sipërfaqen e tyre.
Nevuset dermale diagnostikohen në bazë të pamjes së tyre klinike dhe nëpërmjet dermoskopisë. Në disa raste shumë të rralla, mund të kryhet biopsi për ekzaminimin histologjik të tyre.

Nevuset dermale janë beninje, megjithatë mund të hiqen nëpërmjet ndërhyrjeve kirurgjikale ose me lazer kirurgjikal për arsye kozmetike.

Ndërhyrja kirurgjikale e nevuseve dermale duhet të përfundojë deri në  2-3 mm në zonën e lëkurës normale.

Prenotoni konsultën me dermatologët tanë për çdo problem dermatologjik!

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.