ALB | ENG

Hemangiomat

Një hemangiomë është një masë e zakonshme beninje (jo kanceroze) e krijuar nga grumbullimi i enëve të gjakut në lëkurë.  Shkaku i hemangiomave nuk dihet, por ato nuk janë të trashëguara.

Llojet e hemangiomave:

  1. Sipërfaqësore (në sipërfaqen e lëkurës) – Në fillim duket e sheshtë, pastaj bëhet e kuqe e ndezur me një sipërfaqe të ngritur dhe të pabarabartë.
  2. Thellë (nën lëkurë) – Shfaqet si një ënjtje kaltërosh-vjollcë me një sipërfaqe të lëmuar.
  3. Të kombinuara – Kanë përbërës sipërfaqësorë dhe të thellë.


Hemangiomat mund të kenë nevojë të trajtohen nëse:

  • Traumatizohen dhe formojnë një plagë të hapur
  • Infektohen
  • Nëse përbëjnë shqetësim estetik, në rastet e hemangiomave të mëdha ose atyre të lokalizuara në zona të dukshme
  • Në rastet kur ka prekje multiorganore dhe si pasojë e komprimimit mund të cënojnë: shikimin, aparatin e dëgjimit, ate respirator, kardiovaskular, aparatin tretës,  sistemin nervor etj.


Në Spitalin Katolik Zoja e Këshillit të Mirë dhe Poliambulancën Atë Luigji Monti dermatologët tanë të specializuar mund t’ju rekomandojnë llojin e trajtimit të hemangiomave në varësi të specifikës së saj.

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.