ALB | ENG

Çrregullime endokrinologjike

Endokrinologjia është specialiteti që trajton sëmundjet e lidhura me çrregullimet hormonale. Hormonet sekretohen nga gjëndrat endokrine, të tilla si hipofiza, tiroidja, pankreasi, gjendrat adrenale, gonadet, etj.

Çrregullimet endokrine zakonisht ndahen në dy kategori:

 1. Prodhimin i tepruar, i reduktuar ose I munguar i një ose më shumë hormoneve.
 2. Lezioneve (nodujt ose tumoret), të cilat mund ose nuk mund të ndikojnë në nivelet sekretimin hormonal.


Simptomat diferencohen në bazë të organit endokrin të interesuar, në disa raste nuk janë specifike ose të ngjashme me sëmundje të tjera.

Disa nga simptomat që vlejnë të përmenden janë:

 • Ndryshime në rrahjet e zemrës 
 • Ndryshime në lëkurë ose sy
 • Ndryshime të temperatures trupore
 • Frakturat e kockave
 • Nivelet të çrregullta të sheqerit në gjak
 • Nivele të larta të kalciumit
 • Presioni i ulët ose i lartë i gjakut
 • Ndryshime të pashpjegueshme të peshës trupore
 • Humbja e dëshirës seksuale
 • Çrregullime të ciklit menstrual
 • Infertilitet


Teste të shumta të gjakut dhe/ose urinës ku evidentohen nivelet e hormoneve, gjithashtu dhe ekzaminimet imazherike mund të ndihmojnë në përcaktimin e sëmundjeve endokrine.

Prenotoni vizitën tuaj pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë me mjekët tanë endokrinologë!

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.