ALB | ENG

TRAJTIMI FIZIOTERAPEUTIK I TUNELIT KARPAL

Sindroma e tunelit karpal është një gjendje e dhimbshme për shkak të ngjeshjes së nervit median brenda kyçit të dorës.

Kjo patologji është e shpeshtë tek personat që kalojnë shumë orë para kompjuterit, që kryejnë lëvizje manuale të përsëritura.

Sindroma e tunelit karpal është një patologji mjaft penguese. Në fakt, personat që vuajnë prej saj kanë vështirësi në kryerjen e aktiviteteve më të zakonshme ditore.

Për të përfituar këtë lloj gjendjeje, fizioterapia përdor teknika të terapisë manuale, mjete fizike dhe ushtrime.

Teknikat e terapisë manuale janë në thelb mobilizime tërheqëse dhe terapi masazhi. Ata synojnë të reduktojnë çdo kufizim fascial të pranishëm në parakrah, kyç dhe dorë.

Mjetet fizike më të përdorura janë:

  • Terapia me lazer;
  • Hipertermia;
  • Tekarterapia;
  • Valët goditëse;
  • Elektroterapia;
  • Ultratinguj.


Në lidhje me procesin e fizioterapisë, mjeku mund të zgjedhë që pacienti të marrë një trajtim farmaceutik qetësues dhe anti-inflamator.

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.