ALB | ENG

Ortodoncia Interceptive

Ortodoncia interceptive është termi më i përshtatshëm për t’iu referuar ortodoncisë së
fëmijëve. Kjo lloj ortodoncie e merr këtë emër sepse synon të ndjekë procesin e rritjes së
strukturës maksilofaciale dhe të parashikojë problemet e okluzionit dhe kafshimit që fëmija do
të zhvillojë kur të përfundojë faza e rritjes.
Edhe pse mjaft shpesh fëmija do të ketë nevojë për trajtim ortodontik në adoleshencë,
ortodoncia interceptive mund të jetë shumë e dobishme për të kufizuar shtrirjen e këtyre
problemeve. Objektivi i tij kryesor është të shmangë trajtimet më të shtrenjta dhe komplekse
kur anatomia e kafkës së fëmijës është zhvilluar plotësisht.

Përfitimet e trajtimit të hershëm ortodontik përfshijnë:

  • Korrigjimi i asimetrisë së fytyrës duke drejtuar rritjen e nofullës
  • Zhvendosja e dhëmbëve të dalë në vend për të minimizuar rrezikun e traumës
  • Ndihmon në shmangien e nevojës për kirurgji
  • Krijimi i hapësirës që dhëmbët e rritur të vijnë drejt
  • Ndihmon në parandalimin e daljes së dhëmbëve të përhershëm në kënde të gabuara
  • Minimizimi i problemeve me përtypjen dhe të folurit
  • Një buzëqeshje e bukur


Në klinikën tonë do të gjeni shërbim me përkushtimin maksimal ndaj të gjithë pacientëve që
nga konsulta e parë e deri në rikuperimin e plotë!

Na kontaktoni për të prentotuar vizitën tuaj!

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.