ALB | ENG

MIKROKIRURGJI – BIOPSIA E LËKURËS 

Biopsia e lëkurës është një procedurë për të marrë qeliza nga sipërfaqja e trupit në mënyrë që ato të mund të testohen në një laborator.

Biopsia e lëkurës përdoret më shpesh për të diagnostikuar sëmundjet e lëkurës.

Procedurat e biopsisë së lëkurës përfshijnë:

• Punch Biopsy: Një mjet prerës me majë të rrumbullakët përdoret për të hequr një bërthamë të vogël të lëkurës, duke përfshirë shtresat më të thella. Mostra mund të përfshijë inde nga shtresat e epidermës, dermës dhe shtresa e sipërme e yndyrës nën lëkurë. Mund të ketë nevojë për qepje për të mbyllur plagën.

• Excisional biopsy: Një bisturi përdoret për të hequr një gungë të tërë ose një zonë të lëkurës së parregullt. Mostra e indit të hequr mund të përfshijë një kufi të lëkurës së shëndetshme dhe shtresat më të thella të lëkurës. Mund të ketë nevojë për qepje për të mbyllur plagën.

Lloji i biopsisë së lëkurës varet nga simptomat tuaja dhe nga sa lëkura është prekur.

Ju mirëpresim pranë Spitalit tonë.

Për prenotime:

Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.