Prof. Nikita Manoku është diplomuar në Mjekësi të Përgjithshme dhe më pas ka kryer Specializimin në degën Obstetrike-Gjinekologji në Tiranë.

Ka kryer Specializim në Endokrinologjinë Gjinekologjike, Spitali “Kremlin-Bicetre”, Paris, Francë, si dhe Specializim për Ekografi Gjinekologjike e Obstetrikale, Spitali “Sant’Orsola Malpighi”, Bologna, Itali.

Në vitin 1995 Prof. Manoku ka kryer Specializim për S.S.T., Instituti Alfred Fournier, Paris.

Prof.Nikita Manoku është një nga mjekët gjinekologë më të mirë, i cili ka ushtruar profesionin e tij me përkushtim prej dekadash për të gjithë pacientët e tij, përfshirë edhe figura të njohura kombëtare të fushave të ndryshme, të cilët i kanë besuar shëndetin e tyre. Në vitin 1990, kontributi i tij në shëndetësi është vlerësuar me Medalje nga Kuvendi i Shqipërisë, për “Shërbim të mirë ndaj popullit”.

Prof. Manoku ka ushtruar profesionin e tij si Mjek pranë Spitalit Universitar Obstetrik-Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë” në Tiranë.

1984-1989: Shef i Klinikës së Gjinekologjisë në Spitalin Universitar Obstetrik – Gjinekologjik, Tiranë.

Pedagog në Fakultetin e Mjekësise, Universiteti i Tiranës.

Në vitet 1991 – 1995 ka mbajtuar pozicionin Shef i Katedrës së Obstetrike-Gjinekologjisë, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Tiranës.

1996: Shef i Shërbimit Nr. 1 të Obstetrikës dhe Gjinekologjisë në Spitalin Universitar Obstetrik-Gjinekologjik Nr.1, Tiranë.  

2008-2011: Shef i Departamentit të Obstetrikë-Gjinekologjisë, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Tiranës.

2011-2019: Shef i Shërbimit të Gjinekologjisë në Spitalin Universitar Obstetrik-Gjinekologjik “ Mbretëresha Geraldinë”, Tiranë.

President i Shoqatës Shqiptare të Obstetrikë – Gjinekologjisë.

Ka referuar në mbi 180 konferenca, simpoziume e seminare shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare, ka shkruar mbi 54 artikuj shkencor, libra e revista ne Shqipëri, por edhe jashtë vendit.

Drejtues dhe Organizues Aktivitetesh Shkencore Kombëtare dhe Ndërkombëtare.

Drejtues në Projekte e Studime Shkencore, si dhe Udheheqje disertacioni, doktorata për mjekë me emër dhe shumë te kualifikuar.

Prof. Nikita Manoku aktualisht ushtron profesionin si mjek Obstetër-Gjinekolog pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë.