ALB | ENG

KIRURGJIA THORAKALE

Kirurgjia thorakale është një degë e specializuar e kirurgjisë që fokusohet në diagnostikimin dhe trajtimin e patologjive që prekin organet dhe strukturat brenda zgavrës së kraharorit ose toraksit.

Zgavra e kraharorit përmban organe vitale si zemra, mushkëritë, ezofagu dhe enët kryesore të gjakut.

Disa prej patologjive më të shpeshta që mund të kërkojnë kirurgji torakale janë:

  • Kanceri i mushkërive
  • Çrregullimet e ezofagut: të tilla si sëmundja e refluksit gastroezofageal (GERD), ngushtimet e ezofagut ose kanceri i ezofagut.
  • Trauma e kraharorit: Në rastet e dëmtimeve të rënda të kraharorit, kirurgët e kraharorit mund të përfshihen në procedurat urgjente për të riparuar dëmtimet në mushkëri, zemër ose enët e gjakut.
  • Tumoret mediastinale: Mediastinumi është ndarja qendrore e gjoksit dhe mund të preket nga tumore të ndryshme, duke përfshirë timomat, tumoret neurogjene ose limfomat.
  • Deformimet e murit të kraharorit: Disa patologji si pectus excavatum (gjoks i zhytur) ose pectus carinatum (gjoks i zgjatur) mund të kërkojnë kirurgji torakale për të korrigjuar deformimin.
  • Kirurgjia e zemrës: Ndërsa kardiokirurgjia kryesisht merret me sëmundjet e zemrës, kirurgët e kraharorit shpesh bashkëpunojnë me kirurgët kardiak për procedura si transplantimi i bypass-it koronar (CABG), riparimi ose zëvendësimi i valvulave të zemrës ose transplantimi i zemrës.

Është e rëndësishme të theksohet se kirurgjia torakale është një fushë komplekse dhe opsionet e trajtimit mund të ndryshojnë në varësi të gjendjes specifike dhe shëndetit të përgjithshëm të pacientit.

Nëse po përjetoni shqetësime në zonën torakale, duhet të konsultoheni me një kirurg torakal i cili mund t’ju ofrojë këshilla të personalizuara dhe opsione trajtimi bazuar në rrethanat tuaja individuale.

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime!

Rruga Ana Komnena, Nr. 74 (pranë Fushës së Aviacionit)
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.