ALB | ENG

Kardiologji – Ndërgjegjësimi për Hipertensionin

Hipertensioni i pakontrolluar mund të shkaktojë komplikacione në zemër si infarkt të miokardit, insuficiencë kardiake dhe aritmi,

Gjithashtu dhe komplikacione ne organe te tjera si truri dhe veshkat, duke përbërë shkakun kryesor të vdekjeve të parakohshme në mbarë botën.

Faktorët që rrisin rrezikun për të pasur presion të lartë të gjakut janë:

  • Mosha mbi 65 vjeç;
  • Gjenetika;
  • Mbipesha dhe obeziteti;
  • Sëmundjet e veshkave;
  • Jeta sedentare;
  • Dieta me shumë kripë;
  • Alkooli në sasi të tepruar
  • Diagnostikimi dhe trajtimi i hershëm i hipertensionit mbetet misioni i përditshëm për çdo mjek kardiolog.

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.