ALB | ENG

Hemorroidet

Hemorroidet janë vena të fryra brenda rektumit ose jashtë anusit tuaj, që mund të shkaktojnë dhimbje, kruajtje anale dhe gjakderdhje rektale. Simptomat shpesh përmirësohen me trajtimet në shtëpi, por me raste, njerëzit kanë nevojë për procedura mjekësore. Një dietë e pasur me fibra mund të ndihmojë në parandalimin e hemorroideve.

Hemorroidet mund të ndodhin brenda ose jashtë rektumit, varet nga vendi ku zhvillohet vena e fryrë.

Llojet e hemorroideve janë:

Të jashtme: Venat e fryra formohen nën lëkurë rreth anusit. Hemorroidet e jashtme mund të kruhen dhe të jenë të dhimbshme, si dhe të shkaktojnë gjakosje gjatë defektimit.
Të brendshme: Venat e fryra formohen brenda rektumit. Hemorroidet e brendshme mund të shkaktojnë gjakrrjedhje, por ato zakonisht nuk janë të dhimbshme.
Të Prolapsuara: Si hemorroidet e brendshme ashtu edhe ato të jashtme mund të prolapsojnë, që do të thotë se ato shtrihen dhe fryhen jashtë anusit. Këto hemorroide mund të shkaktojnë gjakrrjedhje ose dhimbje.

Nëse ka një përkeqësim të simptomave, mënyrat  e trajtimit të tyre janë:

Elektrokoagulimi: Një rrymë elektrike ndalon rrjedhjen e gjakut në një hemorroide.
Koagulimi me rreze infra të kuqe: Një sondë e vogël e futur në rektum transmeton nxehtësi për të hequr hemorroidet.
Skleroterapia: Një kimikat i injektuar në venën e fryrë shkatërron indin e hemorroideve.
Trajtimet kirurgjikale: Ndërhyrja kirurgjikale heq hemorroidet e mëdha të jashtme ose ato të brendshme të prolapsuara.

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime me mjekët tanë!

Për Rezervime na kontaktoni:
Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Hyrja Rruga “Dritan Hoxha” dhe Rruga “Ana Komnena” 74, 1023 Tiranë
Tel:  +355 445 05 004
Whatsapp: +355 69 70 77 550
Web: www.zoja.al

Share:

Ju mirëpresim për konsulta dhe trajtime.

Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë
Rruga Ana Komnena, Nr. 74
Tel: +355 445 05 004
WhatsApp: +355 69 70 77 550
E-mail: [email protected]
Web: www.zoja.al

Poliambulanca Atë Luigji Monti
Rruga e Kavajës, Nr. 58
Tel: 04 2223 906 +355 / 04 2232 021
WhatsApp: +355 69 70 775 50
email: [email protected]

Të Rejat

Send Us A Message

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.