ALB | ENG

NJOFTIM

Ju informojmë se Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë do të vijojë normalisht me aktivitetet spitalore përgjatë datës 8 Dhjetor, 2023, ndërsa shërbimet mjekësore ambulatoriale do të qëndrojnë të mbyllura përgjatë kësaj date. Stafi ynë ju mirëpret sërish për konsulta në datën 9 Dhjetor, 2023. Ju faleminderit për mirëkuptimin! Spitali Katolik Zoja e Këshillit […]

SINDROMI KARDIORENAL

Sindromi kardiorenal është një gjendje komplekse e shëndetit ku funksioni i zemrës dhe funksioni i veshkave janë të nderlidhura në një mënyrë që ndikojnë njëra-tjetrën.Ky sindrom është ndarë në disa tipa të ndryshëm dhe është një sfidë për diagnostikimin dhe trajtimin e pacientëve. Është e rëndësishme që këto gjendje të trajtohen dhe monitorohen me kujdes, […]

GJINEKOLOGJI – KOLPOSKOPIA 

Kolposkopia është një ekzaminim i cili mundëson vlerësimin e siperfaqes së qafës së mitrës, me anë të një mikroskopi (i quajtur kolposkop) dhe dy solucioneve standarte: acidit acetic dhe Lugol. Është një metodë diagnostike e cila shërben për zbulimin e: Gjithashtu gjatë kolposkopisë lokalizojmë me saktësi vendndodhjen e zonave të dyshimta, nga ku mund të […]

POLIAMBULANCA ATË LUIGJI MONTI – BIOPSIA TRU CUT

Tru-cut Biopsi është një procedurë nën modalitet ekografi, e cila kryhet nën anestezi lokale për të marrë disa qeliza nga formacione të dyshimta në gjëndrën e gjirit, përmes një shiringe automatike. Pranë Poliambulancës Atë Luigji Monti kjo procedurë realizohet nga Mjeku Kirurg, Dr. Eliot Çule nën drejtimin ekografik të Mjekut Imazherist, Dr. Edmond Nica. Stafi […]

MICROWAVE ABLATION TRAJTIMI MINI INVAZIV I NODUSIT TË TIROIDES

Pacienti i cili trajtohet në rastin që po ndiqni në video, është një pacient me një nodus të lobit të majtë të tiroides, i cili siç duket edhe në pamjet e ekografisë është krejtësisht i vaskularizuar. Ky është një nodus i cili mund të përfitojë trajtimin nëpërmjet Microwave Ablation, e cila është një metodë mini […]

KIRURGJIA MAXILLO-FACIALE
KONSULTA NËN GUIDËN E PROF. SANDRO PELO

Pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë keni mundësinë të merrni shërbim të specializuar të Kirurgjisë Maxillo-Faciale. Ky repart ka në dispozicion mjekë të nivelit Evropian, të cilët janë ndër figurat më në zë të mjekësisë Italiane, në këtë fushë. Këtë javë deri në datën 17.11.2023, mund të kryeni vizita me mjekët pranë shërbimit […]

KONTROLLO DIABETIN PËR TË PARANDALUAR KONSULTA FALAS

Në kuadër të Ditës Botërore të Diabetit, Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë do të mundësojë FALAS për të gjithë të interesuarit pacientë, ose jo të diabetit: PRENOTONI ndërmjet datave 14-17 Nëntor, 2023.Konsultat do të kryhen nga ora 10.00 deri ne orën 13.00 pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë. Ju mirëpresim.Spitali Katolik […]

NJOFTIM AKTIVITETET SPITALORE 28-29 NËNTOR

NJOFTIMI NDERUAR VIZITOR! Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë do të vijojë normalisht me aktivitetet spitalore përgjatë datave 28-29 Nëntor, 2023.Ndërsa shërbimet mjekësore ambulatoriale do të qëndrojnë të mbyllura përgjatë këtyre datave, për të rifilluar në Dt. 30 Nëntor, 2023. Poliambulanca Atë Luigji Monti, Klinika e Stomatologjisë dhe Klinika e Fizioterapisë do të qëndrojnë […]

ORTODONCI – KURS TEORIKO KLINIK TERAPIA FIKSE STRAIGHT-WIRE

Kursi teoriko-klinik i Teknikës Straight-Wire, i drejtohet mjekëve stomatologë që duan t’i dedikohen ortodoncisë dhe atyre që kanë tashmë një përvojë ortodontike nëpërmjet përfitimit të një baze të konsoliduar teorike, të kombinuar me trajtimin klinik të kryer mbi një pacient real. Në fund të këtij rrugëtimi, pjesëmarrësit do të aftësohen me një teknikë të protokolluar […]

RADIOLOGJI – REZONANCA MAGNETIKE

Shërbimi i Radiologjisë Diagnostikuese në Spitalin Katolik Zoja e Këshillit të Mirë vjen i plotësuar me pajisje të teknologjisë së fundit, si Rezonanca Magnetike. Diagnostikim komod, i shpejtë dhe me cilësinë më të lartë, i përshtatshëm për çdo moshë. Nga pajisjet tona më të fundit deri te kujdesi dhe vëmendja jonë e personalizuar, ne përpiqemi […]

KANCERI I GJIRIT
SFIDË E PËRBASHKËT INSTITUCIONALE

Kuvendi i Shqipërisë në bashkëpunim me Grupin Vullnetar për Popullsinë dhe Zhvillimin, organizuan në Dt. 31.10.2023 në ambientet e Kryesisë së Kuvendit aktivitetin me temë: “Të luftosh kancerin e gjirit”, në kuadër të muajit të ndërgjegjësimit kundër kësaj sëmundjeje. Kësaj nisme iu bashkua edhe Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë, nëpërmjet pjesëmarrjes së Dr. […]

TETORI ROZË PAKETA E KONTROLLIT TË GJIRIT

PARANDALIMI ËSHTË KURA MË E MIRË PRENOTO TANI KONTROLLIN TËND! Gjatë muajit Tetor, Spitali Katolik Zoja e Këshillit të Mirë si edhe Poliambulanca Atë Luigji Monti ofron paketën ekonomike për kontrollin e gjirit duke përfshirë: Mes të gjitha zgjedhjeve, zgjedhja më e vyer është JETA. Ju mirëpresim! Për prenotime:Spitali Katolik Zoja e Këshillit të MirëRr. […]

SEMINAR – “Alessandro Manzoni e I PROMESSI SPOSI in Albania”

Do të zhvillohet më 𝟭𝟵 𝘁𝗲𝘁𝗼𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟱.𝟬𝟬-𝟭𝟳.𝟬𝟬 Seminari me temë: “𝗔𝗹𝗲𝘀𝘀𝗮𝗻𝗱𝗿𝗼 𝗠𝗮𝗻𝘇𝗼𝗻𝗶 𝗲 𝗜 𝗣𝗥𝗢𝗠𝗘𝗦𝗦𝗜 𝗦𝗣𝗢𝗦𝗜 𝗶𝗻 𝗔𝗹𝗯𝗮𝗻𝗶𝗮”, organizuar nga Qendra Universitare e Gjuhëve e Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës, Tiranë. Të interesuarit mund ta ndjekin në prezencë (Aula Magna, Godina “Casa Rossa”, Universiteti […]

RADIOLOGJIA INTERVENCIONUESE SKZKM Prezantim i Cryoablation në Kongresin III Klinik

Përgjatë datave 12-15, Tetor 2023 është zhvilluar në Prishtinë Kongresi III Klinik. Në këtë kongres ka marrë pjesë edhe Prof. Asc. Dr. Ilirian Laçi – Radiolog Interventist, i cili ka prezantuar avantazhet e procedurës Cryoablation në trajtimin e pacientëve me patologji tumorale. Pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë ofrohet një shërbim unik dhe […]

NJOFTIM PUNËSIMI KLINIKA STOMATOLOGJIKE ZKM

NJOFTIM PUNËSIMI Asistent/e Poltrone Klinika Stomatologjike Zoja e Këshillit të Mirë hap thirrjen e punësimit për pozicionin Asistent/e Poltrone. Të gjithë kandidatët e interesuar duhet të plotesojnë kriteret bazë si më poshtë:– Diplomë në profilin Asistencë Poltrone/ Infermieri– Eksperiencë e mëparshme që lidhet me profilin– Njohje shumë e mirë e gjuhës italiane– Nivel i lartë […]

TETORI ROZË – RISITË NË TRAJTIMIN E KANCERIT TË GJIRIT INTERVISTË

Ishin temat kyçe të trajtuara në mëngjesin e sotëm në programin Dita Jonë në A2 CNN, në kuadrin e muajit të sensibilizimit për kancerin e gjirit.Të ftuar në studio Prof. Oreste Buonomo, Kirurg Senolog si dhe Dr. Eliot Çule, Kirurg dhe Koordinator i Kirurgjisë pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë diskutuan për aktualitetin […]

JAVA BOTËRORE E ZEMRËS PARANDALIMI KUJDESI MË I MIRË

Sëmundjet e Zemrës zënë vendin e parë në botë dhe në vendin tonë për sa i përket sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë. Për parandalimin e tyre vlen të përmenden disa masa parandaluese si: Duke filluar nga mosha 18 e deri në 40 vjeç këshillohet një kontroll shëndetësor 1 herë në vit. Për moshat mbi 40 vjeç, këshillohet […]

KIRURGJIA MAXILLO-FACIALE KONSULTA DHE NDËRHYRJE ME DR. GIANLUCA NICOLAI

Përgjatë datave 4-5 Tetor, pranë Spitalit Katolik Zoja e Këshillit të Mirë, do të keni mundësi të kryeni vizita dhe ndërhyrje në fushën e kirurgjisë Maxillo-Faciale me një prej ekspertëve tanë italianë të kësaj fushe.Dr. Gianluca Nicolai është një vlerë e shtuar profesionale në këtë departament, falë eksperiencës dhe ekspertizës së tij në fushën e […]

HEMATOLOGJI – ZHVILLIMI DISPLAZIK I QELIZAVE TË GJAKUT (MDS)

Nga Dr. Sh. M. Adela Perolla Neoplazitë Mielodisplazike, njohur edhe me emrin Sindromet mielodisplazike, janë një grup sëmundjesh malinje (kanceresh) në të cilat qelizat e pamaturuara të gjakut në palcën e kockave nuk maturohen dhe nuk diferencohen normalisht. Llojet e ndryshme të Neoplazive Mielodisplastike diagnostikohen bazuar në ndryshime të caktuara në qelizat e gjakut dhe […]

KERKO NJE PREVENTIV FALAS

Ju duhet të prenotoni me telefon ose personalisht ekzaminimet për specialitetet të cilat janë në ditë dhe orare të caktuara të javës.